FIRST® LEGO® League Challenge

Sjekk ut FIRST LEGO League Challenge ​hos | fspartner.no/se

FIRST® LEGO® League Challenge

FIRST® LEGO® League är världens största kunskaps- och tekniktävling. Målet är att inspirera barn och unga i åldern 10 till 16 år att bli morgondagens ingenjörer, forskare och problemlösare.

I FIRST® LEGO® League får deltagarna forska inom aktuella samhällsutmaningar där de själva både ska definiera en utmaning och hitta en innovativ lösning på den. Dessutom ska de lösa olika utmaningar på en robotbana. För att lösa dessa uppdrag bygger och programmerar laget en LEGO Education SPIKE™ Prime eller MINDSTORMS-robot.

I mitten av september lanseras årets FIRST® LEGO® League-uppdrag. Lagen har en åtta veckor lång arbetsperiod innan de ska delta i sin lokala turnering och möta andra lag som arbetat med samma tema. I Skandinavien finns det 36 turneringsorter där lagen kan delta.  Du hittar alla våra turneringar här

FIRST® LEGO® League är har starkt koppling till centralt innehåll i den svenska läroplanen, Lgr22. Detta ämnesövergripande projekt passar väldigt bra in i svensk skola och är utformat för klassrumsundervisning. Därför kommer de flesta av lagen från skolor. Arbetsmetoden innebär att man jobbar med stora delar av den överordnade läroplanen och FLL täcker ett brett urval av centralt innehåll från flera ämnen. Du kan läsa mer om FLL i skolan här.

Vi har också många fritidslag. Det kan vara fritidsklubbar, kompisgäng, robotklubbar med till exempel en förälder som lagledare.

Om du vill ha mer information om handledarrollen trycker du här

Lista över utrustning som krävs för att delta finns här