LEGO® Education pedagog

Alla våra kurser och workshops genomförs med LEGO® Education Academy certifierade pedagoger. Vår uppgift i utbildningen är att ge dig som lärare de verktyg och resurser du behöver för att integrera klassrumslösningarna i anslutning till läroplanen och den dagliga undervisningen. Med en LEGO® Education-kurs får lärarna möjlighet att uppleva lektioner från ett elevperspektiv, hantera klassrumssituationen och undersöka bästa praxis för implementering av lösningarna.

Pedagogiska handledare 

Våra handledare upprätthåller hög kvalitet på kurserna och är alltid uppdaterade när det gäller ny teknik. Det bidrar till att vi kan leverera kurser och utbildning som är i linje med både läroplaner och teknisk utveckling. Våra pedagogiska handledare har lång erfarenhet med att implementera kodning och programmering i skolan. Vår roll i utbildningen är att kvalitetssäkra att deltagarna får maximal behållning av kurserna, så att de kan påbörja undervisningen i klassrummet efter avslutad utbildning. 

Så här kommer du i gång med undervisning i kodning och programmering

Kodning och programmering har blivit en del av läroplanen i den norska skolan. Undervisningsmaterialet har kommit på plats i klassrum runtom i landet och lärare på alla stadier är i gång med att undervisa i ämnena. Ändå finns det många lärare som känner sig både överväldigade och osäkra på hur de bäst ska ta sig an det hela. För de flesta handlar det inte om utrustningen, utan om tid och kompetens. Det är ingen hemlighet att vardagen som lärare är hektisk och att det krävs en hel del förberedelser och kompetens i anslutning till det man ska lära ut.

Vi har daglig kontakt med engagerade lärare som har en massa frågor om utbildning i kodning och programmering. Det som med tiden blivit tydligt för oss är att lärarna oftast är mycket bättre rustade än de tror och att det ofta bara behövs små steg för att både läraren och eleverna ska uppleva att de bemästrar det hela.

Var ska jag börja?

När utrustningen väl är på plats i klassrummet är de många som frågar sig hur de ska fortsätta. Vi i FIRST Scandinavia Partner finns hela tiden tillgängliga för dig om du behöver hjälp. Våra pedagoger har mer än 20 års erfarenhet av att lära ut kodning och programmering och vi har hjälpt hundratals lärare över hela landet att använda LEGO® Educations lösningar. Vi erbjuder gratis support och utöver våra kurser har du även tillgång till olika kostnadsfria utbildningsmaterial. 

Henrik Sjödin | fspartner.no/se

Henrik Sjödin

Henrik är pedagogiskt ansvarig på vårt kontor i Stockholm. Han är utbildad civilingenjör samt lärare.

+46 73 098 47 70

 

Ingvill Berg

Ingvill er pedagogisk leder i FIRST Scandinavia, og har ansvaret for å kvalitetssjekke undervisningsmodulene som brukes i Newton i samarbeid med Skolelaboratoriet ved NTNU.

+47 91 34 36 84 [email protected]

Ole-Morten Mortensen

Ole-Morten er adjunkt, utdannet lærer og har jobbet i mange år i grunnskolen.
Ole Morten er også sertifisert LEGO Education teacher trainer.


+47 90 03 38 65
[email protected]