LEGO® Education SPIKE™ Essential

Kom i gang med programmering på småtrinnet! | fspartner.no/se

Kom igång med programmering i förskoleklass och lågstadiet

LEGO® Education SPIKE™ Essential gör det enklare för dig som är lärare på lågstadiet att komma igång med programmering i klassrummet.

Den här kursen är speciellt utvecklad för lärare och är lämplig för dig som undervisar på lågstadiet. Under kursen får du, genom teori och praktiska övningar, en grundlig introduktion till blockbaserad programmering. Du kommer att arbeta med LEGO® Education SPIKE™ Essential och koda på två olika sätt; med ikonblock som passar de allra yngsta eleverna och med textblock (Scratch) som riktar sig till läskunniga elever.

Efter kursen kommer du att kunna undervisa dina elever i engagerande och motiverande teknik- och naturvetenskapsprojekt som uppfyller svenska läroplanens mål och kopplar till det centrala innehållet i flera ämnen i Lgr22. Målet är att du ska känna dig trygg med att använda konceptet i ditt klassrum och att du snabbt kommer igång med dina första programmeringslektioner. Du lär dig snabbt hur motorer och sensorer kan styras med programmering!

Kursen passar både för dig som är nybörjare inom programmering och för dig som har erfarenhet från tidigare och är direkt kopplad till den svenska läroplanen, Lgr22.

Varaktighet: 6 timmar

Välj mellan fysisk eller digital kurs:

Vi håller kurser på beställning för skolor. Våra kurser hålls både digitalt och fysiskt. För att de digitala kurserna ska genomföras behöver beställaren ha tillgång till LEGO® Education-utrustningen som kursen gäller samt tillgång till PC, Mac, Chromebook eller surfplatta för programmering. Innan kursen ger vi goda instruktioner så att ni kan förbereda er inför kursdagen.

Beställa kurs? 

Om du vill beställa en kurs för din skola, kontakta oss så skräddarsyr vi en kurs som passar dig och dina behov.