LEGO® Education SPIKE™ Prime Scratch

Kom i gang med programmering på mellom- og ungdomstrinnet | fspartner.no/se

Kom igång med programmering på mellan- och högstadiet

Kurserna är speciellt utvecklade för dig som är lärare och passar både nybörjare och avancerade användare. Efter kursen kommer du att kunna undervisa dina elever i engagerande och motiverande STEAM-projekt som uppfyller en stor del av det centrala innehållet i Lgr22 i teknik. Men det finns en del att hämta om du är lärare i matematik, NO, svenska m.fl. På kursen tar vi upp konkreta exempel på hur materialet kan användas i ämnesövergripande projekt.

Alternativ 1: LEGO® Education SPIKE™ Prime Intro (nybörjare)

Gör dig redo att använda programvaran och alla digitala komponenter. Du får grundläggande introduktion till blockbaserad programmering i LEGO® Education SPIKE™ Prime. Du blir introducerad till begrepp som datalogiskt tänkande, algoritmer, villkor och loopar.

Alternativ 2: LEGO® Education SPIKE™ Prime Next Step (avancerade användare)
I den här kursen går vi mer på djupet i STEAM-projekt och ger dig som lärare bra idéer om hur du kan främja hands-on-lärande. Du arbetar mer ingående med algoritmer, variabler, villkor, loopar och funktioner.

Båda alternativen har en varaktighet på 6 timmar.

Välj mellan fysisk eller digital kurs:
Vi håller kurser på beställning för skolor. Våra kurser hålls både digitalt och fysiskt. För att de digitala kurserna ska kunna genomföras måste beställaren ha tillgång till LEGO® Education-utrustningen som ska användas i kursen, samt tillgång till PC, Mac, Chromebook eller surfplatta för programmering. Innan kursen ger vi bra instruktioner så att ni kan förbereda er för kursdagen.

Beställa kurs?
Om du vill beställa en kurs till din skola, kontakta oss så skräddarsyr vi en kurs som passar dig och dina behov. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.